Tine van der Vloet

Vlaams volksvertegenwoordiger

Spetser uit de Noorderkempen

Tine werd als ‘Spetser’ geboren in 1978. ‘Spetsers’ zijn de inwoners van Merksplas, een klein dorpje in de Noorderkempen tussen Hoogstraten en Turnhout en dicht bij de Nederlandse grens.

Tine is gehuwd met Ben Marynissen en samen hebben ze twee flinke zoontjes, Berre en Lander. Tine heeft zich steeds ingezet in de ouderraad van de school van haar kinderen. Daarnaast zet ze ook haar schouders onder de buurtwerking. Dit engagement kent ze al sinds haar jeugd. Als jongere was ze immers voorzitter van de Wereldwinkeljongeren en deed ze allerlei vrijwilligerswerk.

Een sociale duizendpoot

Zoals zo vaak, valt de appel niet ver van de boom. Tine groeide op in een warm en sociaal gezin. Haar ouders werkten in de medische- en onderwijssector en waren actief in vele lokale verenigingen. Als tiener ging ze dan ook vaak mee op kamp als vrijwilligster met personen met een beperking en ging ze helpen bij bejaarde mensen. Van daaruit is ook haar studiekeuze gegroeid. Tine studeerde graduaat in de orthopedagogie aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen. Ze heeft daarna 15 jaar ervaring opgedaan in de gehandicaptensector. Deze ervaring kan ze zeker inzetten bij het beoefenen haar politiek mandaat.

De lokroep van de politiek

In dat warme, sociale gezin van Tine was er steeds interesse in de politiek. De Zevende Dag was het hoogtepunt van de zondag. Haar broer Jan en haar echtgenoot zetten al vroeg de stap naar de gemeentepolitiek, toen nog bij de Volksunie.

Haar politieke interesse bleef groeien. Tot ze in 2009 opkwam voor de Vlaamse verkiezingen, als opvolger was het echter niet vanzelfsprekend om een mandaat binnen te halen. Ze bleef geëngageerd en is het hele politieke gebeuren blijven volgen. Ze kwam in aanraking met de N-VA-werking in de buurgemeentes en heeft samen met enkele N-VA-collega’s een lokale afdeling in Merksplas opgericht. Sinds enkele jaren zetelt ze ook in het N-VA-bestuur van het arrondissement Turnhout.

Bij de federale verkiezingen van 2010 werd ze nipt niet verkozen. In 2012 was ze lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Merksplas en sindsdien vervult ze vol overgave haar rol als oppositielid in de gemeenteraad. Op 25 mei 2014 vond je Tine op de Vlaamse lijst en behaalde ze een zetel in het Vlaams Parlement.

Op naar een mooie toekomst

Voor Tine is dit een nieuwe stap in haar politieke carrière. Ze wil zich dan ook graag blijven inzetten voor de gehele welzijnszorg. Ook wil ze er staan voor de Kempen. Samen met de N-VA wil ze gaan voor een eerlijke politiek, dat het een betere plaats mag worden voor onze kinderen en kleinkinderen!